Glad 3:e Advent! 

Har ni haft en bra helg? Förutom att jag har känt mig väldigt stressad den senaste veckan och att den stressen inte vill släppa även fast jag har helg och ledigt så försöker jag göra mitt yttersta för att stressa ner. 

En av mina absoluta favorit tillflyktsorter när jag vill skingra tankar och försvinna en stund är Fotografiska. Har inte missat många utställningar där sedan de öppnade våren som jag flyttade upp till Sthlm, 2010.

Just nu finns i entréplanet en utställning med porträtt. Inte vilka porträtt som helst, samtliga av ansiktena på bilderna har, på ett eller annat sätt, agerat för att världen ska bli en bättre plats. (Genom att stå upp för sitt folk, verka för kvinnor i utsatthet, homosexuellas rättigheter, förbättra miljön mm...)

Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag på något sätt skulle vilja arbeta humanitärt, bidra genom att hjälpa andra, men att det känns så långt bort, vad skulle lilla jag kunna göra för skillnad... 

Att få komma in och se att det finns metervis av männsikor som har tänkt som jag och slagit slag i saken, imponerar på mig så att jag inte kan beskriva i ord. Människor som vågar lämna allt för att göra gott. Offrar sina liv för att göra skillnad. Det är så stort. Det är så obeskrivligt vackert. Det är för mig sanna hjältar.

Det jag vill säga är att du ska gå till Fotografiska om du vill känna att det finns godhet i allt det onda. 

IMG_7125.JPG

Alla storhjärtade människor som är porträtterade i "We have a dream" vittnar om att det finns så mycket ondska.

IMG_7122.JPG

Inna Shevhenko! Vågar göra sin och kvinnors röst hörd i det infekterade Ukriaina. 

IMG_7120.JPG
IMG_7121.JPG

Jan Eliasson en man jag alltid har beundrat för hans lugn, saklighet och värme. Diplomat, politiker och ständig kämpe för fred. 

IMG_7120.JPG
IMG_7124.JPG

Norena Hertz är utsedd till en av vår tids främsta ekonomer och utsedd till en av världens mest inspirerarande kvinnor av Vogue. 

IMG_7123.JPG

Skulle kunna skriva om varenda person jag har läst om idag, men tycker att det är bättre att ni går dit och tar del av deras historier!

IMG_7127.JPG

Comment