Måndagar brukar oftast vara en lång och intensivt härlig dag för mig. Jag är stormförtjust i kontraster, så jag tänker, vad kan vara bättre än den starten när man har haft en lugn helg. Ja ja, nog om den saken. 

Idag har jag lovat, åtminstone er som följer mig på Instagram, att prata lite om magen. Jag skulle våga påstå att en ganska stor skara av oss tycker att det är snyggt med en välformad slank mage. Visst? Att förena nytta med nöje är väl ändå det bästa som kan frambringas? Så att säga, genom att ha en stark mage får du stor utdelning rent generellt när du tränar, exempelvis bidrar det till bättre teknik vid styrketräning, långdistanslöpning osv osv.

Magen har djupa och ytliga muskler som samtliga samarbetar för hålla överkroppen upprätt när vi tränar och rör på oss. Att ha en stark mage innebär således ökad prestationsförmåga. Bara en sådan sak. 

För att komma åt båda lagren av muskler och dess olika riktningar brukar jag se till att få ihop magövningar som aktiverar var och en av dem. Nedan kommer två förslag.

 

image.jpg
image.jpg

Övning 1, Djupa och yttre sneda magmuskler

Ställ dig i en hög plankposition. Se till att ha ryggen, hela vägen upp till hårfästet, rak. Spänn magen genom att suga den inåt ryggraden, ta kontroll över höftpartiet. Jobba med höger knä mot höger armbåge, se verkligen till att nypa åt magen på sidan av kroppen. Kör 20 st (10 åt vardera håll) x 3

image.jpg

Övning 2, Djupa magmuskler

Ligg på rygg med benen i 90 grader, pressa ryggslutet mot golvet och behåll den positionen genom hela övningen, sätt händerna på knäna och pressa knäna mot händerna, allt du har. Börja med 30 sek åt gången x 3.

image.jpg

Lycka till! 

Comment