Fy sjutton så trött jag var när klockan ringde imorse, ville dra täcket över huvudet, men det var såklart inget alternativ. Jag trotsade tröttheten och skuttade istället ner till en av sviterna på Hotell Nobis där världens godaste frukost stod uppdukad. Med kaffe i hand, väntade sen en föreläsning på temat mage. Så himla intressant. 

IMG_4800.JPG
IMG_4799.JPG

Typ stans snyggaste lobby aka bollhimmelen!

Jag vet inte hur det är för er, men i min vänskapskrets är magen något som kommer på tal titt som tätt. Vi brukar till exempel prata om och diskutera, kost; med eller utan gluten och laktos, "stressmagar", hur vida vi äter och går på toaletten ordentligt när vi stressar osv. 

IMG_4803.JPG

Morgonstund har guld i mun.

IMG_4804.JPG

Min frulle och magboken med rolig och intressant info, som en ny, lyxigare version av "Dassboken"

Exakt precis ovan just nämnda ämnen, handlade föreläsningen om, passande nog. Vi fick dessutom chans att ställa frågor till en magäkare och ta del av ny intressant forskning som Apoteket tillsammans med Novus har tagit fram.

IMG_4801.JPG

Åsa från Apoteket går igenom ny forskning på ett mycket trevligt och lättsamt sätt.

Forskning visar till exempel att drygt var tionde uppger att de måste avstå från aktiviteter på grund av sina mag och tarmbesvär. 4 av 10 uppger att magbesvär påverkar vardagen på ett negativt sätt. Lika många, alltså 4 av 10 behandlar sina magbesvär utan att ha besökt läkare. 9 av 10 oroar sig för att riva av 2:an på offentlig toalett med mer. Någon som känner igen sig?!

IMG_4802.JPG
IMG_4805.JPG

Jag passade på att fråga doktor Andreas hur pass vanligt det egentligen är med gluten-och laktosintolerans, samt om man kan cleansa/rensa sig med hjälp av juicer. Enligt honom är juicedetox ett säkert sätt att slänga pengarna i sjön och 3 på 1000 har glutenintolerans. Han var noggrann med att påpeka att det är oerhört viktigt att uppsöka läkare om man misstänker just glutenkänslighet.

Har du magproblem finns det massa intressant information på apotekets hemsida. Där kan du även göra ett enklare magtest anonymt. 

Comment