IMG_6248.JPG

Hej hej!

Jag lovade att jag skulle låta er ta del av den intervju Emely från Heja Livet gjorde med mig i höstas. Så här kommer den:

Inspirerande tjejer har vi en hel del av i Heja Livet, det är precis därför den här gruppen finns! Jag blev nyfiken på Alexandra Kamperhaug, dels för att hon har ett leende bredare än mitt men också för att hon har startat ett koncept och en träningsform som fokuserar på långsiktighet istället för utseendehets. Något vi i Heja Livet verkligen förespråkar!

Om ni vill veta ännu mer om Alexandra, spana in hennes hemsida www.kamperhaug.se eller läs vidare om hennes koncept Sustainable Shapes och Night Fight. Heja dig Alexandra!

 1. Vem är du, vad har du gjort och vad gör du idag?

Jag heter Alexandra och är 32 år gammal. Jag är uppvuxen i Ulricehamn och flyttade till Stockholm för att jobba med PR. Jag pluggade under fem år konst & form samt marknadsföring i Jönköping och Köpenhamn. Jag fick jobb på en av Stockholms mest karriärsdrivna PR-byråer, bytte efter cirka ett år ut konsultbranschen mot drömföretaget Filippa K. Trots att så mycket kändes rätt på pappret var jag inte lycklig i det som var min karriär. Jag sa upp mig och tog mitt livs första riktiga uppehåll från alla ”jag borde/ jag måste". Började arbeta på restaurang (Urban Deli) och kände mig första gången på väldigt många år levande och ångestfri. Under åren på UD pluggade jag till PT. Idag driver jag eget företag med fokus på hälsa och välmående, bland annat genom PT- och företagskunder, mitt koncept Sustainable Shapes, min blogg på kamperhaug.se samt mina föreläsningar på temat Long lastning lifestyle.

 2. Berätta någonting om dig som många kanske inte vet eller tror?

Jag har varit den största trygghetsmänniskan du kan tänka dig. Stora som små förändringar var tidigare skitläskiga, så även att fatta stora beslut.

3. Vissa blir läkare, andra reklamare eller lärare. Du blev Personlig Tränare, vad drev dig till detta?

Framförallt min vilja att bidra till förändring, att se hur träningen påverkar på så många nivåer och den stolthet det bidrar till är fasen oslagbart. Det i kombination med att få jobba med människor, vi kommer varandra väldigt nära och delar mycket. Glädje, tårar, bekymmer och lycka, vilket är helt i min smak.  (Sen, träning är och har varit ett stort intresse, något jag har jobbat med i olika former sedan jag var 17 år gammal, klart att det är kul att få jobba på heltid med det.) 

4. Du har en filosofi jag blev väldigt inspirerad av, berätta!

Min filosofi har jag valt att konceptualisera genom namnet Sustainable Shapes. Det är kort och gott hälsa på ett hållbart och långsiktigt sätt. Jag säger nej till dieter, förbud och jag tror inte på quick fixes. Jag vill och hoppas även att det ska fungera och agera som en motpol till all hets som finns runt träning idag. I sociala medier har jag aktivt gjort ett val att inte visa "abs och ass blider", då jag tror att det bidrar till en negativ stress. Vi kommer i olika former och önskar att vi alla kan träna på att ”embraca" det.

Jag har även valt att starta träningscamps som jag döper till Sustainable Camps, istället för bootcamp som så ofta är förknippat med snabba fysiska reslutat, vi fokuserar istället på hur det 5.1 veckorna får oss att känna och må.

 5. Träning, ett hett och omdiskuterat ämne. Vilka är de största fördomarna som du vill bräcka genom Sustainabe Shapes?

Att det går att sälja träning som inte fokuserar på yta.

 6. Berätta lite mer om Sustainable Shapes och Night Fight?

Sustainable Shapes är min bebis. Det är allt jag står för. Långsiktighet och välmående, inifrån och ut. Min önskan är att bidra till att fler känner sig nöjda och stolta  över sina kroppar. Att ta vara på rådande hälsotrend och motverka en hälsohysteri. 

Jag var i NY i våras och gick på en klass som gav mig sådan pepp. Jag blev såklart super inspirerad och bestämde mig för att lansera min variant av passet här i Stockholm. Night Fighten har blivit en succé. Så himla kul! (Night Fight är en kampsportsinspirerad klass där fokus står på musik och upplevelse i lokalen. Vi jobbar en och en mot säckar med olika slagkombinationer och viss del kampsortsrelaterad styrka).

 7. Heja Livet är en grupp med snart 10.000 unga kvinnor, hur upplever du klimatet kvinnor emellan i dina grupper?

Jag upplever att jag har växt upp i ett klimat där det funnits väldigt mycket missunnsamhet kvinnor emmellan. Det har såklart påverkat mig, dels genom att jag har väldigt svårt att ta komplimanger, särskilt från kvinnor. Dels genom att jag undviker kvinnor/sammanhang som inte är där för att lyfta och bidra. Det har lett till att åtminstone den värld jag lever i ENDAST innehåller fantastiska och omtänksamma kvinnor. Överlag tycker jag mig se att det är en starkt uppåtgående trend, att kvinnor hejar på kvinnor. Rätta mig om jag har fel, men det är väl Heja Livet ett fantastiskt bra exempel på?! Vi är starka, men ännu starkare tillsammans.

 8. Vem är din/dina kvinnliga förebilder och varför?

Powerkvinna nummer ett är Beyonce, hon är smart, stark, snygg, driven, kreativ, helt enkelt en sann förebild. Sen har vi de kvinnor som jag ser som oerhört viktiga för mig under de år jag har försökt att hitta min väg. De har samtliga påverkat mig i rätt riktning, trott på mig och funnits som stöttepelare. De är samtliga ödmjuka och extremt drivna och jag är stolt över att få ha dem i min närhet. Caroline Jungsand, grundare av Juno PR, Anja Forsnor, medgrundare till Grounded Factory och proffsbloggersska, Tekla Acs, medgrundare till aim’n sportswear, Ellen Dixdotter, marknadschef på Filippa K, Sofia Kacim , retorikexpert och Hannah Carlsson egenföretagande AD.

 9. Finns det något i samhället som du skulle vilja förändra?

Det finns mycket jag skulle vilja förändra. Framför allt skulle jag önska att arbetsklimatet för nyutexaminerade blev varmare och bättre betalt. Jag tycker att skärmande många företag utnyttjar situationen med att vara stora på marknaden och hota med att "det finns hundra andra som skulle vilja ha din tjänst." Jag tror att genom att skapa bra förutsättningar från starten, att värna om och få sina anställda att må bra snarare än att arbeta ihjäl sig till skitlöner skulle vi skapa ett hälsosammare och mer långsiktigt samhälle där produktivteten blomstrar. Idag ser jag på tok för mycket kortsiktighet i näringslivet.

 10. Vad vill du säga till vår och kommande generationen som vi kan bära med oss?

Våga be om hjälp och se till att hjälpa om du blir tillfrågad att hjälpa. Vi kommer mycket längre när vi stöttar och blir stöttade!

 

Tack än en gång Heja Livet och Emely för att ni valde att lyfta mig! 

Comment